EUR

digitaalinen siirto

Silkkipainatus yksityiskohta t-paidassa

Tämä tulostusmenetelmä on tulossa yhä suositummaksi, koska on mahdollista tulostaa täysivärisinä, kuten valokuvat, monimutkaiset kuviot liukuväreillä jne.


Digitaalisessa painoprosessissa kuvio painetaan paino- ja leikkausplotterilla valkoiselle vinyylialustalle (läpinäkyviäkin on). Tämä plotteri tulostaa erikoismusteilla, jotka kestävät pesua paremmin kuin perinteiset musteet.


Ensimmäinen vaihe on suunnittelun valmistelu tietokoneohjelmalla, joka toimii vektoritiedostojen kanssa. Tässä vaiheessa osoitetaan viivat, joihin piirturin tulee leikata painettu vinyyli, jotta painettu osa voidaan myöhemmin erottaa jäljellä olevasta valkoisesta osasta.


Kun tiedosto on valmis, se on tulostettava erityisellä tulostusohjelmistolla. Jokainen plotteri toimii ohjelmistonsa kanssa. Yksi ohjelmiston päätehtävistä on tulkita leikkausviivoja, jotka on aiemmin rajattu tietokoneohjelmalla. Tulostuksen päätyttyä plotteri leikkaa vinyylin jättäen sen taustaosan leikkaamatta, jotta tulostamattomat alueet voidaan helposti poistaa erityisillä pinseteillä. Tämä ylimääräisen vinyylin poistamisprosessi tehdään manuaalisesti.


Ylimääräisen materiaalin poistamisen jälkeen lopputulos on malli, jonka haluamme painaa vaatteeseen. Viimeinen vaihe on kuvion lämpösiirto vaatteeseen erityisellä silitysraudalla. Silitysaika ja -lämpötila riippuvat leimattavasta materiaalista, vinyylityypistä jne.


Puolesta:

  • Mahdollistaa täysväristen kuvioiden (valokuvien) tulostamisen
  • Mahdollistaa leimaamisen erilaisille materiaaleille ja pinnoille.
  • Sopii lyhyisiin lenkkeihin.
  • Täysvärisiä kuvioita voidaan painaa eri sävyillä ja gradienteilla.
  • Ihanteellinen lyhyille sarjoille, koska ei ole kiinteitä kustannuksia kuten silkkipainatuksessa.

Vastaan:

  • Et voi silittää suoraan mallia.
  • Se on kalliimpaa kuin muut leimausmenetelmät.


Makro yksityiskohta digitaalisesta siirrosta tekstiilillä